Zaštitne mreže

Zaštitne mreže protiv golubova i ostalih ptica

Nudimo i uslugu postavljanja zaštitne mreže i šiljaka protiv  golubova i ostalih ptica. S estetskog i ekološkog aspekta golubovi svojim izmetom nagrđuju i zagađuju spomenike, stambene zgrade, industrijske objekte i skladišta. Izmet golubova izvor je mnogih zaraznih bolesti.

Izmet ptica onečišćuje i ima štetan učinak na sve materijale te su potrebna ulaganja za čišćenje i popravljanje nastalih šteta na zgradama, spomenicima, industrijskim objektima.

Problem sa pticama (golubovima) je taj da u estetskom smislu svojim izmetom (gvanom) degradiraju sve prostore na kojima i oko kojih se nalaze. Izmet se brzo suši i postaje sipak i prašnjav, ponekad izmješan sa primjesama jajnih lupina, perja i kostiju od sasušenih lešina te kao takav udisajem postaje izvor ozbiljnih bolesti. Salmoneloza se prenosi izravnim dodirom s golubovima, dok se inhalacijom suhog izmeta prenosi klamidioza, a svježeg gvana toksoplazmoza i kuga peradi. Pored toga sastav gvana uvjetuje kemijske i fizičke procese koji oštećuju podloge ili površine na kojima su naneseni.

Učinkovito se pokazalo postavljanje barijera u obliku mreže i mnoštva šiljaka što pticama onemogućava zadržavanje i gniježdenje kao i postavljanje zvučnih rastijerivača sa senzorom.

Šiljci protiv golubova, šiljci protiv ptica i zaštitna mreža pričvršćuje se za konstrukciju te diskretno štiti prozore, balkone, nadstrešnice, stubišta i sl. od golubova, galebova, vrana i ostalih ptica.  Zaštitna mreža je pocinčana i otporna na toplinu i UV zrake te ne zaklanja svjetlost. Maksimalno se posvećuje pažnja da se novo ugrađena zaštitna mreža i šiljci vizualno uklapaju u postojeću konstrukciju. Prilikom ugradnje zaštitne mreže i šiljaka pazi se na to da se postojeća konstrukcija, odnosno profil na koji se zaštitna mreža i šiljci montiraju, ne ošteti.

Odgovori